Wat is SEO, SEA en SEM?

Wat is SEO, SEA en SEM?

Met de termen SEO en ESA worden we dikwijls om de oren geslagen, met SEM overigens wel wat minder. Hier onder een korte uitleg en de toepassing van SEO, SEA en SEM.

Wat is SEO? SEO is de afkorting van Search Engine Optimisation of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Deze ‘optimalisatie’ moet er voor zorgen dat de website, de pagina’s en de artikelen goed vindbaar zijn voor potentiële geïnteresseerden wanneer zij zoekmachines gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door goede en originele inhoud, links naar de betreffende websites, pagina’s, producten en artikelen.

Wat is SEO, SEA en SEM?

Wat is SEA? Met SEA of Search Engine Advertising wordt geprobeerd door betaalde advertenties bij de zoekmachineresultaten de consument of geïnteresseerde naar de website te verleiden. Een bekend voorbeeld hier van is Google Adwords. Als iemand die in Google zoekt op specifieke woorden waar voor betaald is, kom de betreffende pagina’s bovenaan de zoekresultaten te staan en als er dan op geklikt wordt noemen we dat PPC.

Wat is SEM SEM of Search Engine Marketing betreft alle activiteiten die worden uitgevoerd om een website te verbeteren, te optimaliseren en beter vindbaar te maken. Dit is zowel SEO als SEA. Voor meer begrippen en uitleg over internet, bekijk het Marketing Woordenboek voor Internet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *