Categorieën en tags

Om je berichten de structureren is het goed om Categorieën en Tags te gebruiken om je berichten te structureren.

Categorieën

Als je regelmatig berichten publiceert is het voor de bezoeker van je website handig dat deze ingedeeld zijn in categorieën. Standaard wordt een nieuw bericht toegevoegd aan de categorie ‘ongecategoriseerd’.

Stel je schrijft op je website gaat over diverse sporten, dan is het handig om bijvoorbeeld categorieën als Voetbal, Tennis en Autosport aan te maken. Klikt iemand op de categorie Tennis, dan zien zij een overzicht van alle berichten die gepubliceerd zijn over tennis. Ook is het mogelijk om subcategorieën te maken. De categorie Tennis zou je kunnen onderverdelen in bijvoorbeeld Training, Materiaal en Mode. Je zou onder de subcategorie Training weer subcategorieën kunnen maken als Jeugd, Volwassenen en Senioren. Het is aan te bevelen om voordat je begint met publiceren op je website, even stil te staan welke categorieën handig zouden zijn om je berichten in te delen.

Categorie bewerken
Je kunt via het dashboard menu Categorieën aanmaken, wijzigen en verwijderen. Bij het maken van een bericht beschik je ook over de mogelijk om (sub-)categorieën aan te maken.

Tags

Tags in kun je zien als een soort labels of kaartjes die je aan je bericht kunt hangen. In het voorbeeld Tennis kun je berichten die de naam Roger Federer bevatten, kunnen ‘taggen’ met het woord Federer. Als de bezoeker dan op een specifieke tag Federer klikt, verschijnt er een overzicht met alle berichten met die specifieke tag Federer.

Je kunt via het dashboard menu Tags aanmaken, wijzigen en verwijderen. Bij het maken van een bericht beschik kun je de (nieuwe) tags toevoegen.