Wat zijn de nadelen van een WordPress website?

Wat zijn de nadelen van een WordPress website?

Natuurlijk dient ook de vraag: Wat zijn de nadelen van een WordPress website? beantwoord te worden. Want om met Cruijff te spreken: “Ieder voordeel, heb z’n nadeel!”. Zo brengen we het andere artikel over de voordelen van WordPress website weer enigszins in evenwicht.  

Wat zijn de nadelen van een WordPress website?

Wat zijn de nadelen van een WordPress website?

  • Als je niet echt een vooropgesteld plan hebt voor een website, kun je al snel verdwalen in het oerwoud van thema’s en plug-ins. Vaak is het in het begin ook lastig om in te schatten of de thema’s en plug-ins technisch wel goed in elkaar zitten.
  • Je moet WordPress wel continu up-to-date houden, omdat de software die je gebruikt, voor bijvoorbeeld de plug-ins en thema’s, constant verbeterd wordt. Zo goed mogelijk blijven updaten luidt daarom het devies.
  • WordPress is gratis en met deze gratis software kun je een heel eind komen. Wil je bijvoorbeeld mooiere, uitgebreidere en betere thema’s en plug-ins, dan moet je je portemonnee trekken. Overigens is dit naar verhouding ook weer zeer betaalbaar, want anders zul je voor de beoogde functionaliteiten zelf programmeurs moeten inschakelen. Kijk bijvoorbeeld een bij ThemeForest wat de prijzen en mogelijkheden zijn voor thema’s en andere vele extra’s die WordPress-ontwikkelaars te bieden hebben.
  • WordPress heeft nog wel eens de neiging om vast te lopen. Hoewel hier vaak vele ‘onschuldige’ oorzaken voor zijn en dit vaak eenvoudig is op te lossen, kunnen dit voor de beginnende WordPresser schokkende ervaringen zijn omdat het lijkt als of je alles kwijt bent en de website niet meer te zien is op het internet.