Menu’s aanmaken en wijzigen

Een menu is voor een website een zeer belangrijk onderdeel. De bezoeker wil graag dat de informatie goed en overzichtelijk te vinden is. Het navigatiemenu draagt hier op een essentiële manier aan bij. Bijna elke website heeft daarom ook één of meerdere menu’s.

Het is menu is een onderwerp dat door startende WordPress-gebruikers van als lastig wordt ervaren. Even doorbijten en ook jij wordt meester over het menu.

Menu’s aanmaken en wijzigen

Je gaat via het dashboard naar Weergave en je klikt op Menu’s. Nu beland je in een scherm waar je menu’s gaan aanmaken en bewerken. Klik op onder de tab Menu’s beheren: voeg een nieuw menu toe. Geef het nieuwe menu een naam en je kunt Pagina’s, Berichten, Aangepaste Links en Categorieën toevoegen aan je navigatiemenu. Dit doe je door onder bijvoorbeeld Pagina’s Home of Contact aan te vinken en op Aan menu toevoegen te klikken.

Als het item is toegevoegd aan je menu, dan heb je ook de mogelijkheid om het navigatielabel te wijzigen of het item te verwijderen. Hiervoor klik je op het driehoekje naast het menu-item. Hierna klapte een scherm open en je kun de voorgaande handelingen verrichten. Voor het toevoegen Berichten, Aangepaste Links en Categorieën volg je dezelfde procedure.

Ben je akkoord met je menu, dan klik je rechtsboven of rechtsonder op Menu opslaan. Onderaan vind je ook de knop Menu verwijderen.