SimpelFact simpel en gebruiksvriendelijk factureren

Hoe factureren Simpel(Fact) werd…

Hoe factureren Simpel(Fact) werd…? In een eerdere blog mochten we iets vertellen over Excel lijstjes welke we nog heel vaak tegenkomen. Een goede databaseapplicatie is in veel gevallen meer geschikt. Maar, hoe zijn we daar nu toe gekomen om ons daarin te specialiseren? In ons meer dan 20 jarige bestaan zijn we ooit begonnen met het vereenvoudigen van papieren processen. Af van de papierwinkel en digitaal registreren. Van lijstjes naar veel slimmere applicaties in Filemaker van Claris.

Bij de start…

Divers, maar in al hun eenvoud. In 2001(!) kwam daar, met de verdere verzelfstandiging, een ‘probleem’ bij. Hoe factureer je de werkzaamheden die je zelf hebt gedaan? Want dat factureren in Excel gaf nog wel eens een probleempje. Uiteraard waren er ook toen al diverse applicaties te vinden. Echter, deze deden net niet wat wij wilden dat ze deden. Maar ook, de gebruiksvriendelijkheid viel nogal eens tegen. En ja, wat doe je dan? Je bouwt je eigen facturatieapplicatie. Simpel en heel doeltreffend ofwel SimpelFact. Misschien konden we daar ook andere mensen mee helpen?

Succes met SimpelFact

En jawel hoor, nog niet koud on-line werd onze applicatie vele malen gedownload. Maar, met het gebruik steeg ook de vraag naar mogelijkheden. En zo gebeurde het dat het programma, met vele duizenden gebruikers, zich ontwikkelde tot wat het nu is. Een eenvoudig facturatieprogramma met wensen uit de dagelijkse praktijk welke je single-user gratis (voor enkele facturen) of tegen éénmalige kosten kunt registreren om alle opties te gebruiken (on-line kent abonnementsvorm).

Maatwerk biedt vaak de ideale oplossing

De spin-off daarvan zag later het daglicht maar de weg naar maatwerkapplicaties was wel ingezet. Iemand die een facturatieproces heeft, heeft vaak ook allerlei andere processen welke vragen, nee, schreeuwen, om vereenvoudiging en registratie. Op deze wijze zijn we in veel Filemaker trajecten terecht gekomen. Deze vereenvoudigen de registratie van (complexe) processen sterk. Tevens zorgt het ervoor dat het  management het overzicht behoudt.

Wil je meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!