Media toevoegen

Via het dashboard

Om een afbeelding of iets anders toe te voegen aan je mediabibliotheek ga je met je cursor in de dashboard over Media en je klikt op Bibliotheek. Daar zie je bovenaan de pagina, naast het woord Mediabibliotheek, de optie Nieuw bestand. Je kunt hier mediabestanden van je eigen harde schijf selecteren, uploaden en aan de mediabliotheek toevoegen. Het uploaden gebeurt nadat je na het selecteren op Openen hebt geklikt. Je kunt ook meerdere media van je eigen harde schijf of bureaublad selecteren en in één keer naar je mediablibliotheek slepen.

Indien je slecht één foto selecteert op je harde schijf en deze staat in de mediabibliotheek heb je de optie aan de rechterzijd Bewerken. Klik je hier op, dan opent zicht het betreffende mediaelement. Op dit scherm zie je aan de rechterzijde onder andere de datum wanner dit element in de bibliotheek is gezet, de bestandsgrootte en afmetingen.

Boven het mediaelement zie je de naam van het element. Geef dit element een zinvolle naam, zodat je deze ook kunt terugvinden. Bijvoorbeeld tennisbal Wilson 2014 en niet afbeelding231. Scrol je naar beneden, dan zie onder het betreffende mediaelement nog een tweetal mogelijkheden. Het onderschrift is datgenen wat bij plaatsing in een bericht of op een pagina onder de afbeelding of mediaelement verschijnt.

De Alternatieve tekst is de tekst die verschijnt als de afbeelding niet wil laden. Dit is ook een tekst die handig is voor mensen die blind of slechtziende zijn. Zij kunnen dat lezen in deze omschrijving at er op de afbeelding te zien is. Verder indexeert Google deze omschrijving. Wordt er gezocht bij afbeeldingen bij Google op tennisbal Wilson 2014 dan is kans groot dat onze afbeelding ergens bovenaan verschijnt.

Via een bericht of pagina

Maak een bericht of pagina of bewerk er één die je al hebt gemaakt. Ga ergens in de tekst staan en klik boven het opmaakmenu op Afbeelding toevoegen. Er opent zich een scherm waar je je bestaande afbeeldingen en media kunt invoegen. Dit doe je door op de afbeelding te gaan staan er op te klikken. Aan de rechterzijde kun je nu in dat kader onder BIJLAGEDETAILS  in de invoervelden de Titel, het Onderschrift de Alternatieve tekst en de Omschrijving wijzigen. Onder WEERGAVE-INSTELLINGEN BIJLAGEN kun je aangeven hoe de afbeelding moet worden uitgelijnd.

Wil je nieuw bestand uploaden dan doe je dat door op het tabblad Bestand uploaden te klikken onder de titel media invoegen aan de bovenzijde. Hierna volg je dezelfde procedure als hiervoor beschreven. Verder kun je bij Link naar de afbeelding zelf linken naar een andere website of ander bericht of pagina binnen je eigen website. Bij Afmeting kun je de grootte van de afbeelding bewerken. Ben je tevreden? Klik dan rechtsonder op de knop In bericht  (of pagina) invoegen.

Hierna keer je terug in je bericht. Ook hier heb je de mogelijkheid om de afbeelding te bewerken. Klik op de afbeelding en er verschijnt een kader rond de afbeelding en een blokje met iconen. Je ziet dat je de afbeelding opnieuw kunt uitlijnen de x is om de afbeelding te verwijderen. Tussen het uitlijnen en de x staat het icoon met het pennetje. Indien je hier op klikt verschijnen wederom de eerder benoemde bewerkingsmogelijkheden van de afbeelding.

YouTube video’s invoegen en weergeven

Het invoegen en weergeven van YouTube video’s is relatief eenvoudig. Ga op YouTube naar de video die je in je bericht of pagina op wilt plaatsen. Zoek  rechtsonder deze video naar Delen. Klik nu op delen en er verschijnt een link van de betreffende video. Kopieer deze link en plak hem in je bericht of pagina. WordPress haalt nu zelf de video en de afbeelding van de video op en past het formaat aan zodat alles netjes op je site te zien is.

Uploaden en linken naar een PDF

Ga naar via het dashboard naar Media en klik op Nieuw bestand. Ga naar het bestand op je harde schijf waar de PDF zich bevindt. Klik op de PDF en klik rechtsonder op Toevoegen. Als het goed is staat de PDF nu in je mediabibliotheek. Klik nu op de PDF en aan der  rechterzijde onder opslaan zie je de Bestand-URL. Deze URL kopieer je.

Hierna ga je naar het bericht of de pagina waar je de link naar de PDF wilt hebben. Selecteer de tekst waar de PDF moet worden ingevoegd en klik op het ketting-icoontje, waar je ook de normale links mee maakt.  In het invulveld wat dan verschijnt plak bestand-URL die daarvoor hebt gekopieerd. Klikken bezoekers nu op de PDF-link dan opent zich een nieuw tabblad waar je bezoeker de PDF kan inzien en eventueel deze PFD kan downloaden.