Eigen applicatie, hoog rendement, korte ontwikkeltijd in Filemaker van Claris

Een eigen applicatie, hoog rendement, korte ontwikkeltijd.

Een eigen applicatie met hoog rendement in korte ontwikkeltijd? In eerdere blogs mochten we het hebben over lijstjes in Excel en hoe we daardoor kwamen tot het ontwikkelen van een facturatieapplicatie. Maar welke tool hebben we daarvoor gebruikt? En, waarom nu juist deze tool?

Eind jaren 80…

Eind jaren 80 van de vorige eeuw was ik werkzaam binnen een organisatie waarbij men al behoorlijk ver was met automatisering. Men deed daar al redelijk veel met Excel en daar kwam ik voor het eerst in aanraking met Filemaker van Claris. Deze software was er toen alleen nog maar voor de Mac. Daar kon ik mijn eerste databaseapplicaties bouwen. Alhoewel, eerste, ik had al wel eens het e.e.a. gemaakt in dBASE en andere software maar dat was redelijk complex. En nee, we hebben het in die tijd nog niet over relationele databases, dat kwam veel later. De eenvoud en opzet van Filemaker viel me daarbij op. Het heeft me daarna nooit meer losgelaten…

Op zoek naar makkelijke software

Vele na van jullie hebben mogelijk al langere tijd naar software gezocht om eigen werkprocessen te registeren en te stroomlijnen. Software welke toegankelijk is en waarbij je niet gelijk een softwareontwikkelaar nodig hebt. Mogelijk is er vele uren gegoogeld, en ook wel wat gevonden, maar eigenlijk voldeed het niet aan hetgeen beoogd of gewenst of sloot niet echt goed aan op de wensen… Bij gebrek aan tijd, direct benodigde kennis en mankracht bleef het daarbij. 

Terug naar af…

Dus toch maar weer gaan werken in het vertrouwde Word en/of Excel om alles bij te houden hoewel het veel tijd kost en er regelmatig foutjes in sluipen. Zonder dat je het beseft (of eigenlijk toch wel) kost het wekelijks vele uren om dit allemaal te controleren en te corrigeren… Het is eigenlijk toch ECHT tijd voor een serieuze oplossing!!!

Filemaker is daarvoor de juiste tool om te kunnen maken wat gewenst is. Filemaker is een  slimme ontwikkeltool waarmee ook in korte tijd een simpele applicatie gemaakt kan worden. Niet geloofwaardig? Ga dan vrijblijvend met ons het gesprek in en wij laten in een voorbeeld zien hoe in een uurtje bijvoorbeeld een adressenbestand kan worden opgebouwd. Van daaruit kan zelfstandig verder worden ontwikkeld.

Laat ons helpen

Zelf geen tijd (meer) of vind of is het toch lastig om jezelf daarin te verdiepen? Maar, toch een eigen applicatie, hoog rendement, korte ontwikkeltijd? Wij kunnen daarbij helpen. Wij inventariseren en ontwikkelen in overleg zodat er altijd de vinger aan de (financiële) pols kan worden gehouden!