Databaserelaties

Basistraining databases, efficiënt omgaan met Excel? Jazeker! In het dagelijks leven werkt u waarschijnlijk bijna dagelijks met databases. Of dit nu een adressenbestand, uw WordPress website of een bestelling in een webshop is, onderliggend werkt u met een database. Maar, wat is een database? En wat kunt u er mee?

Al jaar en dag ontwikkelen wij databases voor onze klanten. Wat is er logischer dan deze kennis over te dragen aan anderen.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor iedereen die de basisbeginselen van het maken van een database onder die knie wil krijgen. We beginnen bij de basis en aan het eind van de training bent u in staat uw eigen adressenbestand te maken. Bedrijfsmatig ziet u de mogelijkheden en kunt u in beginsel afscheid gaan nemen van een aantal Excel tabellen.

Wat kunt u verwachten bij deze basistraining databases, efficiënt omgaan met Excel?

In deze training brengen wij u de basisbeginselen bij van databases. We kijken naar Excel en leggen u uit hoe tabellen de basis zijn van elke database. De bekendheid met Excel zorgt er ook ervoor dat het voor u sneller inzichtelijk wordt.

De te behandelen onderwerpen?

We beginnen met rijen en kolommen (records en velden). Leggen u uit hoe u simpele formules kunt maken, hoe u plaatjes in uw eigen database zet en hoe u uw eigen layout kunt opmaken. Maar ook, wie geeft ik waar toegang toe en hoe kan ik e.e.a. Het beste beheren.

Welke software wordt er gebruikt?

Voor de training gebruiken wij de software van Claris FileMaker. Door middel van FileMaker stellen wij u in staat om, zonder het leren van een complexe programmeertaal, een database app op te zetten welke u direct kunt inzetten.

Wat kan ik na het volgen van de training?

Na het volgen van de training begrijpt u de basisbegrippen van het maken van een database en bent u in staat zelf een eenvoudige database op te zetten. Of het nu een adressenbestand, plantencollectie of personeelsbestand is, u bent in staat om hiervoor eenvoudige ‘kaartenbak’ te maken. Wit u meer? Dan kunt u uiteraard in een latere fase een vervolgtraining volgen

Hoe lang duurt de training?

De basistraining duurt ca. 3 uur.

De plaats van waar de training gegeven wordt?

De training wordt live on-line gegeven.

Welke trainingsdata zijn beschikbaar?

De trainingsdata zijn op afspraak.

Wat kost het?

De individuele training kost EUR 279,= excl. BTW per persoon.

Informatieaanvraag voor database training

3 + 0 = ?