Laadpalen – Wat zouden we moeten weten?

Laadpalen – Wat zouden we moeten weten? Dat vroegen wij ons ook af. Wij volgden daarom een training  bij leverancier Alfen over laadpalen voor elektrische auto’s.

Laadpalen domme opladers?

Laadpalen zijn allang geen ‘domme opladers’ meer. Of het nu privé, zakelijk, het publieke domein of een laadplein is, slimme oplossingen maken dit allemaal mogelijk. Slim betekent tevens dat ze software gestuurd worden en dat de slimme ontwikkeling zich voor een groot deel op ICT gebied gaat plaatsvinden.Laadpalen - Wat zouden we moeten weten? : Alfen Eve Single Pro-line

Wat voor de consument net lijkt als het opladen van zijn of haar mobiele telefoon blijkt in de praktijk toch anders, er komt toch echt veel meer bij komt kijken. Komen er zaken naar voren welke de consument niet verwacht? Zeker! Bijvoorbeeld: Het is niet zo dat uw auto continu op maximale stroom laad, dit is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld: Staat u alleen aan de laadpaal of staan er nog meerdere auto’s tegelijkertijd te laden?

Wij van WC-eend?

Alfen levert slimme kwalitatief, hoogstaande Nederlandse producten voor al deze toepassingen. Nu hoor ik denken: “Ja, ja, wij van WC-eend…”, begrijpelijk. Echter, Alfen levert ook haar laadpalen en componenten aan grote Nederlandse aanbieders en maatschappijen. Ze denken met de markt mee en gaan voor goede ontwikkeling waar anderen kiezen voor kwantiteit.

Onze conclusie is:

Er is nog heel veel te doen t.a.v. de laadvoorzieningen van elektrische voertuigen. Veel aan ontwikkeling maar ook t.a.v. de informatievoorziening van autoverkopers en dealers aan consumenten maar vooral ook beleidsmakers. Het simpel overlaten aan alleen de markt zal beleidsmakers voor voldongenLaadpalen - Wat zouden we moeten weten? : Alfen Eve Double Pro-line feiten zetten. Dit besef is m.i. zeker lang nog niet overal aanwezig.

We volgen deze ontwikkelingen op de voet want er gaat veel veranderen de komende jaren. Op korte termijn maar helemaal op lange termijn.

Mocht er behoefte zijn aan advies of een installatietraject of andere vragen, neem dan gerust een keer contact op. Wellicht kunnen we iets betekenen.