De beste WordPress SEO-plugins (2019)

Inmiddels zijn er vele verschillende SEO-plugins op de markt die er voor zorgen dat je teksten beter worden gevonden. Een goede SEO-plugin laat zien, als je bezig bent met een WordPress bericht of pagina, hoe je je vindbaarheid kan verbeteren.

Ik behandel hier slechts twee van de vele SEO-plugins. Dit zijn ook de twee populairste plugins om je vindbaarheid te verhogen: Yoast SEO en All in One SEO Pack. Zelf gebruik ik Yoast SEO omdat ik deze overzichtelijk en makkelijk te gebruiken vind.


Yoast SEO - Beste WordPress SEO Plugins

Beste WordPress SEO-plugins: Yoast SEO

De plugin van de Nederlander Joost van de Valk, Yoast SEO, is de meest gebruikte WordPress SEO-plugin. De plugin is actief op meer dan vijf miljoen websites en ruim 25.000 mensen gaven de plugin de maximale score van vijf sterren.

Yoast SEO wordt gemaakt door een groot team die de allerlaatste wijzigingen op het gebied van vindbaarheid zo snel mogelijk in de plugin proberen te verwerken. Hierdoor zijn er regelmatig updates van de plugin.

De plugin, is zoals ik eerder aangaf, zeer gebruiksvriendelijk. Onder je pagina of bericht kun je controleren of je tekst goed is opgebouwd.

Naast de gratis versie, waar je heel goed mee uit de voeten kunt, is er ook een premium versie. Schaf je deze aan, dan kun je rekenen op goede en snelle support van het team van Yoast. Ook is het mogelijk, tegen betaling, extra cursussen te volgen aangaande vindbaarheid in combinatie met de plugin.

Enkele andere voordelen van Yoast SEO

  • Yoast SEO gaat na of je zoekwoorden op de juiste wijze terugkomen in je bericht of pagina
  • De berichten en pagina’s worden gecontroleerd op leesbaarheid. Yoast SEO geeft bijvoorbeeld aan of je zinnen niet te lang zijn en of je gebruik moet maken van tussenkoppen.
  • Je kunt zien hoe je berichten worden weergegeven in Google als ze in de zoeklijst verschijnen.
  • De plugin controleert je pagina’s en berichten op duplicate content.

All in one SEO Pack - Beste WordPress SEO plugins

Beste WordPress SEO-plugins: All in One SEO Pack

De plugin van All in One SEO Pack is eigenlijk de enige plugin op het gebied van vindbaarheid die zich kan meten met Yoast SEO. Ook de basisversie van All in One SEO Pack  is gratis. Waarschijnlijk kun je ook met deze gratis versie prima uit de voeten. De plugin biedt geweldige tools zoals een video-SEO-module, SEO voor categorieën en tags.

De All in One SEO Pack plugin is minder strak georganiseerd dan Yoast SEO. Overigens zijn functies als ondersteuning sitemaps en Google Analytics zeker aanwezig.

Enkele andere voordelen van All in One SEO Pack plugin

  • De plugin is beschikbaar in bijna 60 talen.
  • Ook als beginner kun je prima aan de slag met deze tool.
  • De premium versie geeft prima support, zo is er een kenniscentrum voorzien van instructie video’s.
  • De premium versie One SEO Pack is goedkoper dan Yoast SEO