Wat zijn goede backlinks?

Links zijn een belangrijk onderdeel van een website en ze vormen de basis van het internet. Door te klikken kom je bij meer, betere of extra informatie.

Een backlink is een link van een pagina van een andere website naar jouw eigen website. Je website heeft deze backlinks om hoger in de resultaten van zoekmachines te komen. Google ziet bijvoorbeeld links van ‘goede’ websites als een teken van kwaliteit van je bericht cq website.

Het gaat nadrukkelijk niet om kwantiteit van de links, het gaat om de kwaliteit. Vroeger loonde het de moeite om zo veel mogelijk betaalde en onbetaalde backlinks te verzamelen op je website. Google dacht dan dat je een heel belangrijke website was, omdat er zo veel naar je gelinkt werd. Nu krijgt je bericht en je website zelfs ‘straf’ van Google al je met betaalde backlinks werkt.

Google komt deze backlinks namelijk op vele websites tegen en beschouwt deze dan als een soort ‘spam’, net als je bericht of website. Lees bijvoorbeeld ook eens over de Google’s Penguin update.

Wat een boost kan geven aan je bericht qua vindbaarheid is bijvoorbeeld een verwijzing naar jouw website door Wikipedia. Wordt in een onderwerp op Wikipedia jouw bericht geciteerd en als bron weergegeven, dan beoordeeld Google jou website ook als een soort autoriteit aangaande dit onderwerp.

Logischerwijze geldt dit ook voor doorverwijzingen van kranten naar berichten op je website of naar de website zelf. Internetjournalisten worden natuurlijk bij nacht en ontij gevraagd door bedrijven om in hun artikelen backlinks naar hun websites op te nemen. Hier ->>> vind je de 80 best bekeken website in Nederland, dit zijn vaak de betere doodverwijzers met veel autoriteit.

Wat zijn goede backlinks? Relevante backlinks!

Als die andere website linkt je website, en die website heeft niets met jouw website te maken, doet Google hier niets mee. Stel je hebt een website over kaas en daar zit een webshop bij. Het helpt dan niet dat er door een website met een artikel over fietsen naar jouw website verwijst. Stel dat een artikel over het maken van een Pizza met lekkere kaas op 24kitchen.nl verwijst naar jou website, dan is dit heel goed voor je vindbaarheid.

Linkruilen

Linkruilen lijkt een mooi alternatief voor het kopen van backlinks. Maar hier geldt: bezin eer ge begint. Rechtstreeks heen en weer linken van websites heeft vaak geen enkele invloed, er moet een derde tussen zitten. Verder moet het ook relevante websites betreffen.


Wat zijn goede backlinks?