10 Slimme WordPress tips

Hieronder volgen 10 slimme WordPress tips om je WordPress website te verbeteren. 21% van alle websites ter wereld is in WordPress gebouwd, waaronder websites van grote namen zoals CNN, Ebay en Samsung. Kijk hier voor een lijst met andere beroemde websites die zijn gebouwd in WordPress.

10 Slimme WordPress tips

10 slimme WordPress tips

1. Houd je WordPress versie altijd up-to-date. Dit zelfde geldt natuurlijk voor je thema en je plug-ins.

2. Zorg dat je contact informatie goed te vinden is op je website. Laat zien wie je bent met na(a)m(-en), adres, telefoonnummer en foto. Bezoekers zullen je site beter vertrouwen.

3. Gebruik “goede” plug-ins. De “goede” plugins voor WordPress kun je downloaden bij de officiële WordPress website.

4. Zorg dat je alle niet-geactiveerde plug-ins, thema’s en afbeeldingen verwijdert. Ze nemen alleen maar ruimte in en veroorzaken voor je gebruiker een langere laadtijd.

5. Veel mensen gebruiken nog steeds de standaard Username of Gebruikersnaam ‘admin’. Verander deze, want anders maak je het hackers wel heel erg makkelijk.

6. Gebruik een goede WordPress SEO plugin zoals die van Yoast. Deze plugin maakt je duidelijk en geeft je helder advies hoe je artikel goed gevonden kan worden in Google zoals het belang van een goede titel voor je artikel.

7. Gebruik geen illegale thema’s of plugins. Natuurlijk kun je illegaal van alles downloaden maar dit kun je beter niet doen omdat die software er voor kan zorgen dat je website  ge- of misbruikt kan worden door anderen. Ook is het vaak heel lastig om de thema’s en plug-ins te updaten.

8. Pas op met het veel gebruiken van widgets. Ze kunnen er leuk uit zien, maar ze vertragen de laadtijd van je webpagina en voegen soms ook niets extra’s toe aan je website.

9. Als je een afbeelding hebt moet je altijd de zgn. ALT-tag gebruiken. Deze is er voor mensen, die om welke reden dan ook, het plaatje niet kunnen ‘zien’, en zo kunnen ze lezen waar de afbeelding voor staat. Belangrijk is dat Google deze afbeelding indexeert en als mensen zoeken op afbeeldingen en je gebruikt de ALT-tag is je site weer beter te vinden.

10. Zorg dat je website er goed uit ziet in alle huidige browsers, niet enkel in de browser die jij gebruikt. Er gebruiken redelijk wat mensen Internet Explorer, en dit is en blijft een mens-onvriendelijke browser voor website bouwers en bezoekers. Voor meer informatie, advies, een website en/of webshop kunt u contact opnemen met  Fred Burggraaf T: (06) 140 499 10 E: Fred Burggraaf