Instellen en wijzigen van rollen gebruiker in WordPress

Nieuwe gebruiker toevoegen

Ga via het dasboard met je cursor over Gebruikers en je ziet de opties Alle gebruikers, Nieuwe gebruikers en Je profiel verschijnen.  Klik op Nieuwe toevoegen en je ziet een aantal invulvelden verschijnen. In het laatste veld kun je bepalen wat de rol van de gebruiker wordt. Deze staat standaard op Abonnee.   Let op: zorg ook bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker voor een sterk wachtwoord om ‘inbraak’ te voorkomen.

Instellen en wijzigen van rollen gebruiker in WordPress

Alle gebruikers

Ga je via het dasboard met je cursor over Gebruikers en je klikt op Alle gebruikers, dan zie je het scherm Gebruikers.  Hier vind je alle gebruikers, de naam, het e-mail adres, de rol en het aantal berichten dat ze hebben gemaakt. Ga je met je cursor over een gebruiker heen krijg je de mogelijkheid om deze te Bewerken,  te Verwijderen of te Bekijken. Het verwijderen van een gebruiker kan alleen als er meerdere gebruikers zijn. Er moet natuurlijk altijd iemand zijn die kan inloggen als gebruiker.

Alle gebruikers bij WordPress

Je profiel

Ga je via het dasboard met je cursor over Gebruikers en je klikt op Je profiel, dan zie je het scherm Profiel. Hier kun je alleen een aantal wijzigen maken betreffende je eigen profiel. Afhankelijk van je rol kun je hier vele functies in of uitschakelen. Je kunt hier ook je schermnaam instellen. In een aantal gevallen gebruik ik de naam Redactie in plaats van mijn eigen naam. Ook kun  je hier je eigen wachtwoord wijzigen.

Je profiel wijzigen in WordPress