De Mediabiblotheek

Voor een goede website is het van groot belang dat deze wordt voorzien van goede afbeeldingen en ter zake doende video’s. Ook is het redelijk eenvoudig om Word documenten, Excelsheets en PDF’s voor de bezoeker beschikbaar te maken. Nieuwe afbeeldingen of andere media voeg je toe bij het maken of wijzigen van een bericht of pagina of je doet het via je dashboard.

Een tip vooraf: zorg dat de afbeeldingen of andere media die de bezoeker moet kunnen zien niet te groot zijn. Een normale afbeelding zou eigen niet meer dan 15 kilobyte groot moeten zijn. Een grotere afbeelding die het gehele scherm op een PC vult eigenlijk niet meer dan 50 kilobyte. Dit om te voorkomen dat je website er lang over doet voordat deze op het scherm verschijnt en omdat Google ook houdt van snelle websites.

De Mediabiblotheek

Ga je met je cursor in de dashboard over Media en je klik op Bibliotheek en je krijgt op je scherm al je afbeelding en andere media te zien die al eerder al ge-upload zijn. In de balk onder Mediabiblotheek heb je aan aantal mogelijkheden. De eerste is om de afbeeldingen van de media naast elkaar blokken te zien of in lijstvolgorde. Aan de rechterzijde kun je op trefwoord zoeken binnen de media.

Daaronder kun je bij Acties na het aanvinken van één of meerder afbeeldingen deze Permanent verwijderen.