Het opmaken van berichten

Door gebruikt te maken van het eerder genoemde ‘opmaakmenu’ aan tussen de titel van het bericht en de tekst zijn er vele mogelijkheden om de tekst op te maken. We zullen deze mogelijkheden hier niet uitputtend behandelen, omdat vele opties voor zich spreken andere mogelijk iets zijn voor een nieuwe versies van de handleiding.

Als het goed is zie je twee rijen opties om je tekst op te maken. Zie je maar één rij, dan ga je over de iconen totdat je de tekst Toolbar weergeven/verbergen ziet verschijnen. Klik je hier op, dan klapt ook de tweede rij met mogelijkheden open.

Kopteksten (H1 tot en met H6)

Selecteer een stukje tekst en klik hierna op het venster Alinea. Nu kun je de vorm van de tekst veranderen door te kiezen uit Koptekst 1 tot en met 6. Je zult zien dat je tekst dan van grootte en uiterlijk veranderd.

Opmaak verwijderen

Wil je een koptekst of andere opmaak verwijderen, dan klik je op de tweede rij van de toolbar op gummetje-icoon. Je krijgt dan de ‘platte tekst’ weer terug. Dit werkt ook als je stukken tekst uit andere documenten of van een webpagina hebt gekopieerd inclusief de opmaak in je tekstvak. Selcteer je deze tekst en klik op het gummetje, dan krijg je ook weer de ‘platte tekst’ zonder de opmaak.

Blokquote

Als je een stuk tekst selecteert en je klikt op de optie Blokquote, dan wordt deze tekst op een bijzondere wijze weergegeven. Afhankelijk van het thema krijgt dit stuk tekst bijvoorbeeld een ander lettertype, wordt de letter groter of cursief en springt de tekst in

Link invoegen, bewerken en verwijderen

Selecteer het stuk tekst wat u wilt linken. Klik hierna op het icoon waarbij Link invoegen/bewerken verschijn. Je kunt dan de gewenste link invoeren. Klik op het blauwe pijltje en de link is toegevoegd. Klik je op het radertje, dan heb je meer mogelijkheden. Zo kun je eenvoudig link toevoegen naar een bericht of pagina binnen je eigen website met aanvullende informatie. Ook kun je de link laten openen in een nieuw tabblad. Het verwijderen van de link doe je door op de linkt te gaan staan het icoon met de tekst Link verwijderen aan te klikken.

Mailadressen linken

Voor een link naar een emailadres selecteert je het betreffende mailadres en je klikt op Link toevoegen/bewerken. Automatisch komt er voor het email-adres mailto: te staan. Link je een stukje tekst, bijvoorbeeld Mail mij, naar een mailadres, dan je ook op Link toevoegen/bewerken en type je zelf mailto: met direct daarachter het email-adres. Wil je bijvoorbeeld een stuk tekst linken naar mijn email-adres, dan typje mailto:info@fredburggraaf.nl.