Inloggen bij WordPress

Eindelijk is het dan zo ver. Er is een server gevonden voor de hosting van de website en WordPress is geïnstalleerd. De eerste stap die dan volgt is het inloggen. Inmiddels zijn, als het goed is, ook de gebruikersnaam / username en het wachtwoord / password  aangemaakt en/of ontvangen.

  • Let op als je gebruikersnaam / username admin is, verander deze want zo maak je het mogelijke hackers wel heel erg makkelijk.

Achter de URL van je website type je: /wp-admin/. Dat ziet er dan als volgt uit:

http://www.jouwwebsite.nl/wp-admin/

…en op het beeldscherm:inloggen bij wordpress

Als je dit juist hebt weten in te typen krijg je volgende scherm te zien waar je je gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen:

inloogen wordpress, gebruikersnaam, wachtwoord

Inloggen bij WordPress: Gebruikersnaam / username en Wachtwoord / password

Nog iets over wachtwoorden en wat handige programma’s

Naast het veranderen van je gebruikersnaam van admin naar iets anders, is het ook handig om een sterk wachtwoord te gebruiken. Maak een mooie combinatie van tekens, hoofdletters, kleine letters,  cijfers en symbolen. Je kunt ook gebruik maken van wachtwoord generator zoals www.strongpasswordgenerator.com. Als het niet lukt om al die wachtwoorden te onthouden, dan is daar inmiddels ook een aardige oplossing voor. Met Last Pass kun je op een veilige en vrij eenvoudige wijze je wachtwoorden opslaan en als je de betreffende website benaderd, dan vult Last Pass deze voor je in,  mits je ze natuurlijk hebt opgeslagen in je Last Pass kluis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *