Wat zijn de voordelen van een WordPress website?

In dit artikel wordt antwoord gegeven op de vraag: Wat zijn de voordelen een WordPress website? Ik merk dat meer een meer bedrijven, maatschappelijke organisaties en particulieren geïnteresseerd raken in WordPress. En dat is niet voor niets. Dit artikel geeft je een snelle en aardige indruk over wat WordPress is en kan en wat het niet is en niet kan.voordelen van een WordPress website
 

Wat zijn de voordelen van een WordPress website?

  • WordPress is een open source CMS. Iedereen die kan programmeren kan er aan bijdragen en door de zeer actieve community wordt de software elke dag beter.
  • Een WordPress website op het internet zetten is relatief eenvoudig en is voor de meer professionele gebruiker goed te doen. Binnen een paar dagen kun je een redelijke website in de lucht hebben met voldoende content als artikelen, plaatjes en filmpjes. Zo is ‘one page website’ in één dag goed te doen.
  • Google houdt van WordPress. Deze zoekmachine vriendelijkheid zorgt er voor dat je gemakkelijker hoger scoort in de zoekmachines. Met het gebruik van bijvoorbeeld de plug-in WordPress SEO worden je teksten op een eenvoudige manier gecontroleerd of ze Google-vriendelijk zijn.
  • WordPress is gratis, de thema’s zijn gratis en de plug-ins zijn gratis. Wat wil de gemiddelde Hollander nog meer? Bij de nadelen van WordPress komen we nog terug op het aspect ‘gratis’.
  • WordPress is een zeer gebruiksvriendelijk systeem voor de gebruiker, maar ook voor de webdesigner. Het is mogelijk om in één dag op een volwaardige manier te leren werken met WordPress. Dit wil zeggen dat je daarna in staat bent zelfstandig teksten, afbeeldingen en video’s te plaatsen en nog een aantal andere essentiële zaken onder de knie hebt.