WordPress voor beginners en gevorderden: Wat is WordPress?

WordPress voor beginners en gevorderden: Wat is WordPress?

WordPress is ooit in 2003 de wereld in geschoten door Matthew Mullenweg als een eenvoudig Content Management Systeem (CMS) waarmee gemakkelijk een weblog kon worden gemaakt.

Inmiddels is het mogelijk om met WordPress de mooiste websites en webshops te maken en is er een hele community dagelijks bezig om WordPress beter te maken. Hoe veel websites er wereldwijd nu draaien op WordPress is lastig te zeggen en de schattingen lopen uiteen tussen de 80 en 100 miljoen.

Beroemde merken die gebruik maken van een WordPress websites

Van die 80 tot 100 miljoen websites zitten ook een aantal beroemde merken. Linda Magazine Linda Magazine, beroemde WordPress sites The New Yorker The New Yorker, beroemde WordPress sites Radio 538 Radio 538, beroemde WordPress sites The Rolling Stones http://www.rollingstones.com/ En alle websites die hier ->>> te vinden zijn… Omdat het een CMS is, is er veel werk voor je gedaan en heb je dus geen kennis nodig van de verschillende programmeertalen om een website te maken en te onderhouden. WordPress is geprogrammeerd met behulp van PHP en alle inhoud, zoals de berichten, de foto’s en de video’s, wordt opgeslagen in een MySQL-database.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *