Voorwoord: WordPress handleiding voor beginners en gevorderden

Al eerder had ik  mijzelf voorgenomen om een WordPress handleiding voor beginners en gevorderden te schrijven. WordPress is voor mij, en vele anderen, het instrument voor een mooie en professionele, eenvoudige bij te houden, mobielvriendelijke, goedkope en Google-vriendelijke website.

Inmiddels hebben Socratezzz Solutions / Burggraaf it al vele websites gemaakt met WordPress. Ook heb ik aan vele mensen mogen uitleggen hoe je kan werken met WordPress. Van jong tot oud, het is tot aan heden een ieder gelukt, om na enige uitleg, te gaan doen wat hij of zij wil met een WordPress-website. Van alleen artikelen publiceren, tot het zelf onderhouden van de website inclusief het spelen met de vorm en opmaak van de website en een webshop. Als je kunt e-mailen, kun je ook met WordPress leren omgaan.

Vanuit mijn eigen ervaring en ervaring van het overbrengen van WordPress kennis aan anderen is het logisch om deze kennis ook via deze website te verspreiden. Net als WordPress Open Source is, mag u de teksten en afbeelding van deze website gebruiken zo als u wilt. Ik vind het dan wel fijn als u mij en de website www.burggraaf.nl even wil vernoemen.

WordPress handleiding voor beginners en gevorderden

Vergeet niet dat een beetje bedrijf of organisatie in deze tijd niet kan zonder een website die er aantrekkelijk uitziet en ook nog wordt bijgehouden. Dat laatste, het bijhouden, is met een traditionele website voor de gemiddelde Nederlander niet te doen. Met WordPress hoef je je gelukkig niet te verdiepen in HTML, CSS, Javascript en noem maar op. Je kunt zelf relatief eenvoudig artikelen, foto’s en video’s plaatsen en je webwinkel bijhouden. Niet langer dralen, aan de slag en oefenen!

Fred Burggraaf, mei 2017