WordPress backend of achterkant

Als je bent ingelogd zie je het bovenstaande scherm. Welkom bij WordPress!

Het dashboard heeft verschillende functies. Je vindt er alles je nodig hebt om inhoud of content aan je website toe te voegen en te beheren. Ook vind je hier alle mogelijkheden om bijvoorbeeld functionaliteiten zoals plugins toe te voegen, onderhoud te plegen zoals updates, de opmaak te wijzigen en extra gebruikers aan te maken.

Het horizontale menu

Aan de bovenzijde zien we het verticale menu, wat weer mogelijkheden kent.
Klik je op het WordPress icoon, dan kun je van alles en nog wat informatie vinden op WordPress zelf.

Het verticale menu

Aan de linkerkant van het dashboard vinden het horizontale menu waarmee we naar alle mogelijkheden kunnen navigeren. Soms zie je niet alle opties van het horizontale menu. Als deze niet ziet klik dan op het pijltje rechts naast de tekst om het menu uit te klappen.

Je ziet bijvoorbeeld de optie Berichten. Berichten vormen de kern van een WordPress website. Hier kun je nieuwe informatie toevoegen in de vorm van berichten die je weer kunt indelen in categorieën en voorzien van tags.

Bij Media kun je afbeeldingen, video’s en bijvoorbeeld PDF’jes toevoegen en wijzigen. Deze kun je dan weer voor je berichten en pagina’s gebruiken.

Bij de optie Pagina’s in het menu kunnen we een overzicht zien van de pagina’s of een nieuwe pagina toevoegen.

Bij Reacties kunnen we de reacties op een bericht of pagina beheren.

Bij Weergave kunnen we het uiterlijk van de website wijzigen.

Met Plugins voeg je extra mogelijkheden aan je website toe.

Bij de Gebruikers kunnen we anderen ook aan je website laten werken.

Met de Hulpmiddelen kunnen we bijvoorbeeld de website importeren of gegevens, zoals pagina’s en berichten, importeren in de website.

Onder Instellingen kunnen we de website een naam geven en een ondertitel. Ook kunnen we hier aan bijvoorbeeld de slag met het instellen van reacties op je berichten of pagina’s